ÖĞRENCİLERİMİZ BİGG | İTÜ ÇEKİRDEK PROGRAMINDA PROJELERİNİ SUNUYOR

Acarkent Kampüsü IB Lisesi 12. sınıf öğrencilerimizden Aslan Akbulut ve Muhammet Emirhan Tatlıda’nın “Nitinol Zımbaların Sternum Kapatmasında Kullanılması” projesi ile BİGG | İTÜ Çekirdek Programı 1. aşamaya kabul için jüri değerlendirmesine katılmaya hak kazandı.

ETİKETLER : fizik eğitimi , doğa koleji başarı , itü çekirdek program , bigg , aslan akbulut , muhammet emirhan
BİGG (Bireysel Genç Bilişim) | İTÜ Çekirdek Prototip aşamasında olan, herhangi bir şirkette ortaklığı olmayan ve nihai ürüne ulaşmak için yapacağı Ar-Ge çalışmalarına kamu kaynağı arayan projeleri destekliyor. BİGG iş planını hazırlayıp, projesini İTÜ Çekirdek’te geliştiren girişimciler, İTÜ Çekirdek Big Bang etkinliğinin sahnesinde projesini sunma ve toplamda 54 Milyon 154 Bin TL değerinde ödül ve yatırıma aday olma hakkı elde eder. BİGG İTÜ Çekirdek programı TÜBİTAK tarafından 1601 programı kapsamında desteklenmektedir.

Fizik Öğretmeni Gökhan Aldemir danışmanlığında 12. sınıf öğrencilerimiz Aslan Akbulut ve Muhammet Emirhan Tatlıda, hazırladıkları proje ile medikal literatürde daha önce hiç tartışılmamış bir çözüm olan, rutin olarak ayak ameliyatlarında kullanılan ve şekil hafızalı bir alaşım olan nitinolden üretilen, süper elastik zımbaların, açık kalp ameliyatlarında gerçekleştirilen sternotomi operasyonunda, sternumu kapatma amaçlı uygulanabilirliği araştırılmıştır.

1. aşamaya kabul edilen girişimciler İTÜ, İTÜ ARI Teknokent ve İTÜNOVA TTO’nun sahip olduğu geniş iş ve yatırımcı ağına ulaşır ve kendi alanlarında kanaat önderi olan deneyimli kişilerden birebir mentorluk alarak yollarına emin adımlarla devam edecekler. BİGG serüvenleri süresince İTÜ Çekirdek ofis ve laboratuvar imkanlarından yararlanan girişimciler, şirketleşme süreçlerinde de İTÜ ARI Teknokent ofislerinden ve laboratuvarlarından yararlanma hakkı elde edecekler.

BİGG programına dahil olan girişimciler, İTÜ Çekirdek kapsamında düzenlenen seminerlere katılarak BİGG programına özel hazırlanan İş Planı & İş Modeli eğitimleri ile çıktıkları yolda tamdonanımlı hale gelecekler. TÜBİTAK'ın 200.000 TL'lik fon desteğinin yanında Big Bang yarışmasında ödül ve yatırım havuzundan faydalanma şansı yakalayabilecekler.

7 Mayıs Cuma günü jüri karşısında sunumunuzu gerçekleştirecek olan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.